2019 yılında Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan el yapımı patlayıcının imha edilmesi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Kemal Sayar için Gidirli Mahallesi'nde mevlit okundu. Mevlit programına katılan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “Şehitlerimizin emanetleri için her zaman kapılarımız açık.” Dedi.
Gidirli Mahallesi Camiinde şehidin ailesi tarafından düzenlenen mevlitte şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.
Mevlit programına şehidin ailesinin yanı sıra Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan, Havza Belediyesi Meclis Üyesi Recep Akça, siyasi parti temsilciler ile vatandaşlar katıldı.
Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir şehit aileleri için her zaman göreve hazır olduklarını vurgulayarak, “Şehitlerimizin emanetleri için her zaman kapılarımız açık. Bu vatanı vatan yapan aziz şehitlerimizdir. Bizler onların emanetlerine karşı her zaman göreve hazırız” dedi.