19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:28

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ve Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Kurban Bayramı nedeni ile şehit aileleri ve gazilere bayram ziyareti gerçekleştirdiler.

Kaymakam Yılmaz ve Başkan Özdemir'den Bayram Ziyareti

Kaymakam Yılmaz ve Başkan Yılmaz ziyaretler kapsamında ilk olarak 2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Hava Piyade Astsubay Çavuş Ethem Demirci’nin ailesini ziyaret ettiler.

Daha sonra Kaymakam Yılmaz ve Başkan Özdemir Kıbrıs gazisi Mehmet Gündoğdu ve ailesini ziyaret ettiler.

Ziyaretler kapsamında son olarak 1996 yılında terörle mücadele çalışmalarında Tunceli’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Ünal’ın ailesini ziyaret ettiler.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir şehit ailelerinin bayramlarını kutlayarak; “Bu vatan uğruna,canlarını seve seve veren şehitlerimizin aileleri devletimiz için kutsal bir emanettir. Yine gazilerimizde kendi canlarından geçerek vatan ve millet uğruna büyük bir onuru yaşamaya hak kazanmış olan gazilerimizde bizler için birer onur abidesi ve vatan emanetidir. Ramazan Bayramı vesilesi ile şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnet duygularıyla anıyor, bütün şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin bayramlarını kutluyorum” dedi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise şehitlerin ve gazilerin ailelerinin kıymetli birer emanet olduğunu belirterek, "Şehit ve gazi aileleri, sizler bizim başımızın tacısınız. Bunu samimiyetle söylüyorum. Bayramda en çok ziyaret etmek istediğimiz ailelerin başında siz geliyorsunuz. Onun kıymetini ve değerini bilmek lazım. Onu hak edecek şekilde davranmak da çok önemli. Şehidimize buradan tekrar Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Çocukları bizlere emanet. Onları en iyi şekilde yetiştirmek için üstümüze düşen ne varsa yapmak boynumuzun borcudur. Kapımız her zaman sizlere açık” dedi.