12 Mart 2020 Perşembe 11:45

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Programı düzenlendi.

İstiklal Marşının Kabulün 99. Yıldönümü Kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı düzenlendi.

Havza Belediye Kültür Merkezinde Havza Fen Lisesi tarafından düzenlenen programda 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulün 99. Yılı kutlanarak ve milli şair Mehmet Akif Ersoy anıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiir, koro, oratoryosu ve sinevizyon gösterimleri yapıldı.

Koro tarafından seslendirilen türküler öğrenciler tarafından işaret dili ile de yorumlandırıldı.

Programın sonunda İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alpaslan Bostancı tarafından verildi.

Programa Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alpaslan Bostancı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, İlçe Müftüsü Mehmet Nurlu,  okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.