29 Mart 2023 Çarşamba 21:07

Havza Yerel Eylem Gurubu (YEG) Derneği tarafından hazırlanan Tiyatro ile Çocuklarımıza Orman Sevgisini Aşılıyoruz Projesi kapsamında Ormanlar Yok Olmasın isimli tek perdelik oyun öğrenciler ile buluştu.

Havza’da Tiyatro ile Çocuklara Orman Sevgisi Aşılanıyor

Havza Yerel Eylem Gurubu (YEG) Derneği tarafından hazırlanan "Tiyatro ile Çocuklarımıza Orman Sevgisini Aşılıyoruz Projesi" kapsamında “Ormanlar Yok Olmasın” isimli tek perdelik oyun öğrenciler ile buluştu.

Havza YEG Derneğince hazırlanan proje kapsamında Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi, Havza Gençlik Merkezi, Havza Orman İşletme Şefliği ile Havza Emniyet Müdürlüğü ortaklığında Orman Haftası ve Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında çocuklara tiyatro ile orman ve doğa sevgisini anlatmak amacı ile anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik "Ormanlar Yok Olmasın" isimli tek perdelik oyunun ilk seansı sahnelendi.

Havza Belediye Kültür Merkezinde Amasya İris Tiyatrosu tarafından sahnelenen tek perdelik oyunun ilk seansını Havza YEG Derneği Başkanı ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Vedat Boyraz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Gençlik Merkezi Müdürü Burak Becer, Havza Milli Eğitim Müdürü Hakan Erhan ve davetliler çocuklar ile birlikte izlediler.

Proje kapsamında 2 günde 5 seans sahnelenecek oyununu 2100 anaokulu ve ilkokul öğrencisinin izlemesi planlanmakta.

Oyun sonunda çocuklara ikramlarda bulunuldu. Daha sonra ise tiyatro oyunu ile anlatılmak istenen orman sevgisinin çocuklarda pekişmesini sağlamak adında öğrencilere protokol üyelerince çam fidanı hediye edildi.

Havza YEG Derneği Başkanı ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir projenin Havza Kaymakamlığı, Havza Belediyesi, Havza Gençlik Merkezi, Havza Orman İşletme Şefliği ile Havza Emniyet Müdürlüğü ortaklığında Orman Haftası ve Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında hazırlandığını belirterek; “ Anasınıfı ve İlkokul çağındaki çocuklara tiyatro ile orman ve doğa sevgisini anlatmak amacı "Ormanlar Yok Olmasın" isimli oyun ile buluşturduk. Amacımız tiyatro ile öğrencilerimize orman sevgisini aşılamak. Oyun ile aşıladığımız orman sevgisini pekiştirmek için oyun sonunda dağıttığımız fidanlar ile pekiştirmeyi hedefledik. Çocuklarımız bu fidanları toprakla buluşturarak doğaya yeni ağaçlar kazandırmış olacaklar.”dedi.