Haberler

Havza’da Salep Ekimi İçin Görüşüldü

11 Kasım 2020 Çarşamba 15:43

Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemiri ziyaret etti. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; Havza Belediyesi olarak bizlerde kırsal kalkınmayı destek için var gücümüz ile çalışmaktayız. dedi.

Havza’da Salep Ekimi İçin Görüşüldü

Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’i ziyaret etti. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “Havza Belediyesi olarak bizlerde kırsal kalkınmayı destek için var gücümüz ile çalışmaktayız. ”dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’in makamında gerçekleşen ziyarette Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir ve beraberindekiler Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve salep üretiminin yayılması için projenin amaçları ve proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında Başkan Özdemir’e bilgiler verdiler.

Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir; “ Proje kapsamında 19 Mayıs ilçesinde başarıya ulaştık. Bunu 17 ilçeye yaymak istiyoruz. Havza’da salep dikimi yapmak için uygun alanların tespiti için çalışmalarımıza başladık. İnşallah en kısa sürede ilçemizde de salep dikimi gerçekleştireceğiz. Amacımız alternatif ürünler ile kırsal kalkınmaya destek vermek. Dikim yapacak çiftçilerimize tohum desteği verilecek.”dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “Çitçimizin gelirini arttıracak projelere önem veriyoruz. Tıbbi ve aromatik bitkiler çiftçilerimiz için iyi bir alternatif teşkil etmekte. Havza kırsalında salep yetiştiğini biliyoruz. Buralarda salep dikimi yapıldığında başarının yakalanacağına eminim. İlçemizin kırsal kalkınmasına destek vermek amacı ile kurulan Havza Yerel Eylem Gurubu Derneğimizde bu çalışmalara destek verecektir. Havza Belediyesi olarak bizlerde kırsal kalkınmayı destek için var gücümüz ile çalışmaktayız. ”dedi.

Ziyaretin sonunda Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’e salep hediye etti.

Ziyarette Havza Yerel Eylem Gurubu Derneği Sorumlusu Muhammet Gür’de hazır bulundu.

Havza’da Salep Ekimi İçin Görüşüldü
Havza’da Salep Ekimi İçin Görüşüldü
Havza’da Salep Ekimi İçin Görüşüldü