21 Mart 2022 Pazartesi 15:28

Havzada çiftçilere yönelik kenevir toplantısı düzenlendi.

Havza’da Çiftçilere Kenevir Tanıtım Toplantısı Düzenlendi.

Havza’da çiftçilere yönelik kenevir toplantısı düzenlendi

Havza Ziraat Odasında Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, ile Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kurulacak olan kenevir işleme fabrikası yetkililerinin katılımı kenevir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman; “. Siz değerli üreticilerimizin de desteği ile bölgemizde kenevir ekim alanları arttıkça hem üreticimiz, hem sanayicimiz hem de Havza kazanacak. Bizler kenevir ekimi yapacak olan çiftçilerimizin yanındayız.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise kenevirin stratejik bir ürün olduğunu belirterek; “Savuma sanayi, tekstil sanayi, ilaç, kimya ve birçok alanda kullanılan bu ürünün bölgemizde üretilmesi ile Havza OSB’de bu ürüne yönelik yatırımlarda çoğalacaktır. Kenevir çiftçimiz için iyi bir gelir kaynağı. Kenevir ekimi ile ilçemizde ürün yelpazemizin genişlemesi çiftçimizin alternatif ürünlere yönelmesi gelirlerini doğrudan etkileyecektir.” dedi.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise kurulacak tesisin proje aşamasında olduğunu belirterek; “Havza olarak firmamıza ne kadar çok destek olursak firmamızda Havzalı üreticilerimize destek olacaktır.” Dedi.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç kenevir ekinin bölge için ekonomik katkı sağlayacağını belirterek; “Üretilen kenevirin pazarı hazır bir şekilde Havza OSB’ye kurulacak olan fabrikamız alım garantisi vermektedir”

Havza Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile çiftçiler kenevir ekimi ile ilgili olarak bilgilendirme yapıldı. Toplantıda firma yetkilileri çiftçileri ile alım garantili sözleşeme imzalanacağını belirttiler.

Daha sonra firma yetkilileri Uğur Balkur, Ayhan Yurdagül ve Hasan Sağdan ile Tarım Danışmanı Oğuz Kavuncu tarafından alım garantili sözleşmeli kenevir ekimi ile ilgili bilgiler aktardılar.

Son olarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kenevir Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selim Aytaç tarafından kenevir tarımı, kenevir ekiminin toprağa faydaları ve kenevirden elde edilen ürünler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantıya Ladik Akdağ Sulama Birliği Başkanı Ümit Çataloğlu ve çiftçiler katıldılar.