3 Ağustos 2022 Çarşamba 08:44

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Muharrem ayı içerisinde tutulan matem oruçlarının üçüncü iftarına katıldılar.

Havza Kaymakamı Nayman ve Belediye Başkanı Özdemir Canlar ile İftarda Buluştu

On İki Yıldız Kültür Bilim Eğitim ve Sosyal Yaşam Vakfı Havza Cem evinde Pir Sultan Abdal Derneği Havza Şubesi tarafından düzenlenen iftar programına Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, CHP Havza İlçe Başkanı Halil Alkan, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Sevil Çelik, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Havza Şube Başkanı Necati Köse ve vatandaşlar katıldı.

İftar programı öncesi Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Cem Evi bahçesinde Havza Belediyesi tarafından yapımı devam eden çevre düzenlemesi çalışmalarını ziyaret ederek Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Havza Şube Başkanı Necati Köse’den çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir daha sonra iftar programına geçtiler.

Yenilen iftar yemeğinin ardından Alevi dedesi Coşkun Kaya tarafından dua okundu.

İftar programı sonrası konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Havza Şube Başkanı Necati Köse matem oruçları boyunca cem evinde dernek tarafından iftar yemeği verileceğini belirterek; “Oruçlarımız bir tutulan Fatma Ana Orucu ve  üç gün süren Masum-u Paklar Oruçları ile başladı. Şimdi ise 12 günlük matem oruçlarımızı tutmaktayız.  12 gün sürecek olan ve bu gün üçüncüsünü tuttuğumuz matem oruçlarımız boyunca derneğimiz tarafından iftar yemeklerimiz olacak ve canlar ile lokmalarımızı paylaşacağız. Gönlümüzde soframızda bizler ile lokmamızı paylaşmak isteyen herkese açık. Bizler aynı toprağın üzerinde aynı bayrağın altında yaşayan ve hep birlikte güzel bir ülkeyiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ise yapmış olduğu konuşmada Muharrem ayının İslam tarihi açısından içerisinde önemli olayları barındırdığını belirterek; ”Öncelikle Muharrem ayının hepimiz için mübarek olmasını temenni ediyorum. Kerbela şehitlerini rahmet ve matemle anıyorum. Muharrem ayının bizlere en temel öğretisi birlik beraberlik ve dayanışma duygularıdır. Muharrem ayının, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, ülkemiz başta olmak üzere, tüm dünyada daha çok sevgiye ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum. Tutulan oruçların kabulünü niyaz ediyorum” dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise Muharrem ayının önemli bir yeri olduğunu belirterek, Muharrem ayının ortak bir hüzün ve matem mevsimi olduğu kadar adalet, hikmet, hak ve hakikat sofrası olduğunu ifade ederek;  “Muharrem ayının tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Zira muharrem ayı Peygamberimizin hicreti esas alınarak hicri yılbaşı kabul edilen aydır. Muharrem ayı aşure ayıdır. Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatan aydır. Kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara boğmuştur. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınlarının, haksızlığa ve zulme karşı onurlu direnişleri, doğruluk adına samimi yürüyüşleri, bütün müminlerin gönüllerinde unutulmaz izler bırakmıştır. Muharrem ayının ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Cenabı Allah tuttuğunuz orucunuzu kabul eylesin" dedi.