13 Mayıs 2019 Pazartesi 17:09

Havza Belediyesi zabıta ekipleri, fırınlarda Ramazan pidesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimlerde, çalışanların hijyen koşullarına uyup uymadığını, gramaj, un depoları, hamur imalathaneleri ve pide yapımında kullanılan malzemelerin temiz olup olmadıklarını denetledi.

Havza Belediyesi Zabıta Ekipleri, Fırınlarda Ramazan Pidesi Denetimi Yaptı.
Yapılan denetimlerde iş yeri sahipleri genel hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıldı.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan gramaj kontrollerinde ise 250 gram olan pideler gramajlarından ağır geldi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir yapmış olduğu açıklamada denetimlerin Ramazan ayın doyunca devam edeceğini belirterek; " Ramazan sofrasının olmazsa olmazı olan pidenin son derece hijyenik ve sağlık kurallarına uygun şekilde vatandaşların sofrasına gelmesi için denetimleri aralıksız devam edecek. Yaptığımız denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlamadık. Tüm fırıncı arkadaşlarımıza gerek gramajda gerekse temizlik konusunda göstermiş oldukları hassasiyet için teşekkür ediyorum" dedi.

Özdemir; pidenin son derece hijyenik ve sağlık kurallarına uygun şekilde vatandaşların sofrasına gelmesi için denetimleri sürdürdüklerini vurguladı.

Havza’da 250 gram sade ramazan pidesi 2.00 liradan, susamlı ramazan pidesi ise 2.50 liradan satılmakta.