31 Mayıs 2022 Salı 16:43

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Havzada bir dizi etkinliğe katıldı.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan Havza'da Etkinliklere Katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Havza’da  bir dizi etkinliğe katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Havza’da ilk olarak Ak Parti Havza İlçe Başkanlığını ziyaret ettiler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ı burada Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan ve partililer karşıladı. Karaaslan burada partililer ile bir araya geldi.

Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan Karaaslan’a ziyaretinden ötürü teşekkür ederek; “Ak Parti aliesi olarak sahada çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise Havza Belediyesi  çalışmaları hakkında bilgiler vererek; “İnşallah havaların ısınması ile birlikte tüm arkadaşlarımız ile sahada olacağız. 2023 seçimlerine en iyi şekilde hazırlanmaktayız.”dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan burada yapmış olduğu konuşmada  pandemi sonrası 2 yıl ardından yüz yüze hatta sarılarak hasret giderdiklerini belirterek; “Tabi ki bunu sahadaki çalışmalarımıza yansıtmak zorundayız.  Yaz geldi artık. Yaz bereketi ile geldi. Çok yağışlı bir kış geçirdik. Havza’da bundan fazlası ile etkilendi.  Ama inşallah bu bize bereket olarak yansıyacak.  Hakikaten meclis’te çalışıyoruz, izliyoruz, yapılanları görüyoruz. İftiraları görüyoruz. Ekonomik sıkıntılarımız olur, başka beklentilerimiz olur, taleplerimiz olur, isteklerimiz olur bunların hepsini hamd olsun  bu güne kadar çözmüş bir lider ile Recep Tayyip Erdoğan ve onun ekibiyiz.  Sorunların çözümünün adresi Ak Parti.  O yüzden teşkilatlar olarak bunun hakkın vermek zorundayız” dedi.

Konuşmanın ardından Karaaslan’a Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan ve Gençlik Kolları Başkanı Kadir Can Şenkal tarafından hediye takim edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve beraberindekiler daha sonra Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Halk Eğitim Merkezi Kurs sergisinin açılışına katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve beraberindekiler burada kestikleri kurdele ile Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliklerini başlattılar.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu ve özellikle kadınların kendilerini geliştirmelerinin önemli olduğunu belirterek; “ Yeni bir zanaat öğrenerek olabilir, İster kendini farklı bir alanda geliştirerek olabilir, ister evladına ömrünü adayarak olabilir, ama her ne olursa olsun anaların hakkı ödenmez.  Son 20 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 351 bin yeni derslik okullarımızda kurduk. Ve 729 bin yeni öğretmen ataması yaptık.  Bir milyona yakın bir rakam. Yani bu şu demek oluyor; şu anda görev yapan öğretmenlerin yüzde 75’i bizim dönemimizde atanmış. Öğretmenler. Okul öncesi yavrularımızın eğitime katılımı biz iktidara geldiğimizde yüzde 11’miş. Yani yüz çocuktan 11 tanesi okul öncesi eğitim alıyormuş. Bu gün bu rakam Türkiye genelinde yüzde 90’a çıktı. Peki Havza’da kaç bu rakam? Yüzde 100. Havza’yı hakikatten tebrik etmek lazım.  Okul öncesi eğitimde Havza gerçekten çok büyük bir başarı elde etmiş.  Orta öğretim okullaşmasında da rakam yüzde 44’imiş 20 sene önce, Şimdi ise o da yüzde 90’lara yanaştı. Son dönemde bir güzel gelişme daha yaşandı.  Onun hakkında bilgi vermek isterim Sayın Hanımefendi Emine Erdoğan’nın himayelerine aldığı bir konu.  ‘Hiçbir okul kütüphanesiz kalmasın, bütün okullarda kütüphane olsun’ denildi. Ve sadece 2 ayda günde 200’den fazla kütüphane kurularak iki aydan 16 bin 361 okulumuz kütüphaneye kavuştu. Bu hızla devam ediyor. Emmin Havza’da da çalışmalar devam etmektedir.  Hayat boyu öğrenme merkezlerinde ise şu anda 73 alanda Türkiye çapında sizler gibi 5 milyondan fazla kursiyer eğitim alıyor ve hayat boyu öğrenme sürecine dahiller.  Sonunda kendine katı verecek, hakikaten hanımefendilerin gelecek ile ilgili hayallerini güçlendirecek çalışmaları buralarda imza atılıyor. “ dedi.

Konuşmaların ardından Karaaslan ve beraberindekiler Havza Halk Eğitim Merkezi Kurslarının sergisini gezerek burada usta öğreticilerden bilgiler aldı.

Programa Karaaslan, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Havza Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Havza Halk eğitim Merkezi Müdürü Kudret Ergül,  Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan ve davetliler katıldı.

Karaaslan programı kapsamında daha sonra Kevser Cami önünde Havza Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Öncesi eğitim Şenliği sergisini ziyaret ederek burada çocukları ile sohbet edip oyunların aktıldı ve faaliyetler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Vatandaşlar ilede sohbet eden Karaaslan ve beraberindekiler daha sonra Nisan ayında şehit olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Kubilay Çon'un Kamlık Mahallesinde yaşayan ailesini ziyaret etti.

Burada şehitler için dua okundu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan tarafından Şehit Piyade Uzman Çavuş Kubilay Çon'un babası Alper, annesi Hafize Çon’a Kuran-ı Kerim ve bayrak hediye etti.

Karaasaln burada daha sonra tarihi Kamlık okul binasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Karaaslan Havza programının sonunda ise restorasyonu tamamlanan Karameşe Camini ziyaret ederek burada yapılan çalışmalar hakkında Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Ak Parti Havza İlçe Başkanı Kadir Kayan’dan bilgiler aldı.