10 Kasım 2020 Salı 15:32

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıl dönümünde Samsunun Havza ilçesinde törenlerle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82. yıl dönümünde Samsun'un Havza ilçesinde törenlerle anıldı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma programı Mehmetçik Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenkler konulması ile başladı.

Törene Havza Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Hasan Balcı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve protokol üyeleri katıldı.

Törende Havza Kaymakamlığı ve Havza Belediyesinin çelenklerinin anıta sunuldu, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra bayraklar yarıya indirildi.

Buradaki programın ardından anma programı Havza Şehit Besim Kazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen programa geçildi.

Buradaki programa Havza Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Hasan Balcı, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve protokol üyeleri katıldılar.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Program okunan şiirlerin ardından, oratoryo ve Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak için yapmış olduğu çalışmaları anlatan oyun ile sona erdi.