3 Mayıs 2024 Cuma 16:30

Havzada tarım sektörünün temsilcileri sivil toplum örgütü temsilcileri Havza Belediye Başkanı Murat İkizi ziyaret etti.

Tarım Sektörü Temsilcilerinden Başkan İkiz’e Ziyaret

Havza’da tarım sektörünün temsilcileri sivil toplum örgütü temsilcileri Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’i ziyaret etti.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ilıca Tarım Kredi Kooperatif Başkanı Seyit Ahmet Ünal’dan oluşan heyet Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’i makamında ziyaret ederek ilçede tarım sektörünün geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ilçenin önemli bir tarım potansiyeli olduğunu belirterek sulu artımın yaygınlaştırılması için hızl ve köklü bir çalışmanın yapılmasını ifade etti.

Genç; “Havza ve çevresinde çok sayıda sulama göleti var fakat bunlardan yeterince çiftçilerimiz faydalanamamakta. Artık vahşi sulama tekniğini bırakarak kapalı sulama sistemine geçmemiz hem suyumuzu korumak hem de çiftçilerimizin sulama imkanlarından daha fazla faydalanması acısından elzemdir. Konu ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan ile görüştük ve gerekli saha incelemelerine başladı. Havza Belediye Başkanımız Sayın Murat İkiz’inde destekleri ile hızlı bir şekilde bu sorunu çözeceğimize inanıyorum.“ dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise ilçedeki tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi için her türlü işbirliğine açık olduğunu belirterek; “Havza’da OSB ile tarım sektörüde büyüme eğimline girecek. Gerek kenevir fabrikamız gerek ise açılması planlanan mutfaklık ayçiçeği yağ rafinerisi gibi yatırımlar ile tarımsal üretim olumlu bir etkileşime girecek. Yine İlgili kurumlarımızın destek ve hibe programı ile tarım sektörümüzün gelişimi için çalışacağız. Ayrıca ilçemizde kurulacak olan canlı hayvan borsası da bölgede söz sahibi olmamızda önemli rol oynayacak. Yine bizlerde sulama projelerinin takipçisi olacağız.”dedi.