30 Nisan 2024 Salı 14:42

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam muhtarlar ile bir araya geldi.

Havza Kaymakamı Ayvat ve Belediye Başkanı İkiz Muhtarlar ile Bir Araya Geldiler

Muhtarlar Derneği ziyareti öncesi Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam Havza Belediye Başkanı Murat İkiz’i ziyaret ederek bir araya geldiler.

Ziyarette Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ilçede hayata geçirmeyi planladıkları tarımsal projeler hakkında bilgiler vererek Kaymakam Ayvat ve Başkan İkiz ile ilçenin tarımsal gelişimi konusunda değerlendirmelerde bulundular.

Daha sonra Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Havza Muhtarları Derneğini ziyaret ederek burada Dernek Başkanı Adem Şahin ve mahalle muhtarları ile bir araya geldiler.

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat yeni muhtar seçilen ve muhtalığa devam eden muhtarları tebrik ederek; “İnşallah önümüzdeki dönem daha sık bir araya gelerek mahallelerimizin sorunlarını çözmek adına istiarelerde bulunacağız.”dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise muhtarların kendileri için kıymetli olduğunu belirterek; “Öncelikle tüm muhtarlarımızı tebrik ediyorum. İnşallah 15 yıllık tecrübem ile ilçemize 5 yıl daha sizlerin bizlere vereceği güç ile hizmet edeceğiz. Mahallelerimizin sorun ve sıkıntılarının tespitinde, giderilmesinde muhtarlarımız bizlerin eli ayağı. Bundan sonraki süreçte daha sık bir araya geleceğiz. İl Tarım ve Orman Müdürümüz bu gün Havza için önemli bir müjde ile aramızda. İnşallah Havzanın kırsal kalkınması içinde elimizden gelen çalışmalarda tüm kurumlarımı ile ortak hareket edeceğiz.”dedi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam il genelinde tarımın ve hayvancılığın gelişmesi için çeşitli projeler hazırladıklarını ve bu projelerin bir kısmını uygulamaya soktuklarını ifade ederek; “ Bu projelerimizden bir canlı hayvan borsası ve hayvancılığı geliştirme projelerimiz kapsamında Havza’ya canlı hayvan borsası kuracağız. Canlı hayvan pazarı gerek hayvan yetiştiricilerimizin haklarını koruyan, gerek ise hayvan haklarını koruyan bir yapı. İlçemizde hayvancılığın gelişmesi adına önemli bir adım olacak. İnşallah bu tesisi Havza’ya kazandıracağız. Yine ilçemizde tarımsal alanda tüm desteklerimiz vermekteyiz ve vermeye devam edeceğiz. Havza çiftçisi gelişime açık, proje oluşturma ve yürütme kabiliyetine sahip. “dedi.

Son olarak söz alan Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin ise Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek; “ Bir çok muhtarımız değişti. İnşallah muhtarlar olarak önümüzdeki beş yıl boyunca tüm kurum ve kuruluşlarımız ile iyi ilişkiler içerisinde hep birlikte mahallelerimizin hizmetinde olacağız. Havza muhtarları olarak Havza için yapılacak her iyi şeyin destekçisi olacağız ve bize ne zaman ihtiyaç duyulursa hep birlikte çalışacağız.”dedi.

Konuşmaların ardından muhtarların talepleri dinelendi.

Ziyaretlerde  İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Bekir Karaosmanoğlu’da hazır bulundu.