14 Nisan 2024 Pazar 10:12

31 Mart Mahalli İdareleri seçimlerinin ardından yeni oluşan Havza Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Havza Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz başkanlığında Havza Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ilk toplantısında belediye meclisi görev dağılımı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Havza Belediye Başkanı Murat İkiz seçilen meclis üyelerini tebrik ederek; “Allah bizlere ilçemize hayırlı ve faydalı hizmetler etmeyi nasip etsin. İnşallah hep birlikte 5 yıl boyunca ilçemiz için çalışacağız. Şeffaf bir yönetimi anlayışı ile hizmetlerimize gerçekleştireceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”dedi.

Konuşmanın ardından Havza Belediye Meclis Üyelerinin görev dağılımı ve diğer gündem maddeleri görüşüldü.

Yapılan oylama neticesinde Belediye Meclis Başkan Vekilleri İsmail Kurkmazlı, Ersin Şener, Belediye Meclis Katibi üyeliklerine ise Kadir Can Şenkal ve Hasan Kaya getirildi.

Encümen üyeliklerine ise İsmail Kurkmazlı ile Hasan Kaya seçildi.

Kesin Hesap ve Bütçe Komisyonu Üyeleri Hasan Kayan, İsmail Kurkmazlı, Ersin Şener, Ümran Uğurlu ve Şerife Acar Döndür’den oluştu.

İmar Komisyonu Üyeleri ise Ömer Faruk Çörekçioğlu, İlhami Oğuz, İsmail Şengül, Ömür Gül ve Serhan Özen oldular.

Ayrıca toplantıda Enerji Kentler Birliği, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği ve Havza Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi seçimleri gerçekleştirildi.

2024 – 2029 dönemi ilk meclis toplantısı Mali Hizmetler Müdürlüğünün 2023 Mali Yılı Denetim Komisyonu Raporları ile Yazı İşleri Müdürlüğünün, 2023 Mali Yılı Faaliyet Raporları ile ilgili müzekkeresinin görüşülmesi ile sona erdi.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Havza Belediyesi Meclisi şu isimlerden oluştu; İsmail Şengül, Seyit Ahmet Ön, Recep Kemal Certel, İsmail Kurkmazlı, Hasan Kaya, Ömer Faruk Çörekçioğlu, Kadir Can Şenkal,İlhami Uğuz, Ümran Uğurlu, Ersin Şener, Ömür Gül, Şerife Acar Döndür, Serhan Özen, Hadi Öz ve Emrah Şimşir.

Oluşan Havza Belediye Meclisinde Ak Parti'den 11, CHP'den 4 ve MHP'den 2 meclis üyesi bulunmakta.

Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediyesi meclisinde Havza'yı İsmail Şengül, Recep Kemal Certel ve Şerife Acar Döndür temsil edecek.