27 Nisan 2020 Pazartesi 15:44

Havza ilçe merkezinden geçmekte olan Tersakan Irmağında Devlet Su İşleri Samsun 7. Bölge Müdürlüğü tarafından temizlik çalışması başladı.

Tersakan Irmağı Temizleniyor

Havza’da ilçe merkezinden geçmekte olan Tersakan Irmağı yatağında oluşan bitki oluşumunun taşkın riski taşıması üzerine Hilmi Tunalı Caddesi boyunca uzanan yaklaşık 700 metrelik bir alanda Devlet Su İşleri Samsun 7. Bölge Müdürlüğü tarafından temizlik çalışması başlatıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Başkan Özdemir “ Irmak yatağında zaman içerisinde oluşan bitki örtüsü taşkın riski taşımakta idi. Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğüne yaptığımız yazışmalar neticesinde dere yatağında temizliği çalışmalarına başlandı. Dere yatağının temizlenmesi hem halkımızın sağlığı hem de ilçemizin sel ve su taşkınlarına karşı korunması önemli. Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğümüze çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.” Dedi.