2 Mayıs 2020 Cumartesi 16:35

Havzada yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında cadde ve sokaklar boş kaldı.

Sokağa Çıkma Kısıtlamasının İkinci Gününde Havza

Havza’da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında cadde ve sokaklar boş kaldı.

Havza Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner Hizmetleri birimi tarafından sokağa çıkma kısıtlamasının ikinci gününde çalışmalara ara verilmeden devam edildi.

Zabıta ekiplerince ilçe genelinde ekmek satışı yapanlar denetlenerek genel hijyen kurallarına uymaları maske ve eldiven takmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Yine zabıta ekipleri tarafından Ramazan Ayı nedeni ile açık olan tatlı satışı yerleri denetlendi. Denetimde işletmecilere sadece adrese servis şeklinde satış yapmalarına izin verildiği vurgulandı.

Veteriner Hizmetleri birimi tarafından da belirli noktalarda sokak hayvanları besleme noktaları oluşturularak mama ve su bırakıldı.

Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, sokağa çıkma kısıtlamasında Havza genelinde uyulduğunu ifade ederek; “Halkımıza evlerinde kaldıkları için teşekkür ediyorum. Bu süreçte belediyemizin ilgili birimleri halkımızın mağdur olmaması için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Unutmayalım yapılan her şey halkımızın sağlığı için. Havza'da sokağa çıkma yasağına uyma oranı oldukça yüksek” dedi.