1 Kasım 2019 Cuma 10:54

Havza Belediyesi tarafından ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde bulunan şehit mezarlarının çevre düzenlemesi çalışması yapılmakta.

Şehit Mezarlarına Çevre Düzenlemesi

Havza Belediyesi tarafından Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilciliği işbirliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında şehit mezarlarının temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında şehit kabirlerinin etrafı parke ile kaplanıp, yürüyüş yolları yapılıyor.

Çalışmaların tamamladığı Doğançayır, Eymir, Yenice ve Mısmılağaç Mahallelerindeki şehit mezarlarını ziyaret eden ve çalışmalar hakkında Fen İşleri Şefi Muzaffer Tekin’den bilgiler alan Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’e teşekkür ederek; “Şehit mezarlarımızın yapılan çevre düzenlemesi ile daha güzel bir görünüme kazandı. Şehitliklere ulaşım kolaylaştı. İnşallah belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar devam edecek. Sayın Başkanımız Sebahattin Özdemir’e ve belediye çalışanlarını hassasiyet ve gayretleri için şehit aileleri adına teşekkür ediyorum. Bir kez daha ülkemizin birliği için şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” Dedi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitlerin kabirlerinin bakımlarını özveriyle ve titizlikle yapıldığını belirterek; “Şehitlerimizin mezarlarında çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Ülkemiz için canlarında geçen şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onların ebedi istirahatgahlarının temizliği ve bakımı bizler için önemli. Vatan savunmasında canlarını hiçe sayan, ülkenin bağımsızlığı ve bütünlüğü yolunda şehadet şerbetini içen kendilerini şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Yine şehitlerimizin bizlere emaneti olan tüm şehit yakınlarının her zaman yanında olmaya devam edecğiz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.

Alınan bilgilere göre Kilis'te sivil askeri araçla kamyonun çarpışması sonucu şehit olan Piyade Astsubay Şevket Alnıdelik’in Doğançayır Mahallesindeki kabrinde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin’in Yenice Mahallesindeki kabrinde, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde  şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yahya Acar’ın Mısmılağaç Mahallesindeki kabrinde ve Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde, Sikorsky tipi helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Muharrem Saygün’ün Eymir Mahallesindeki kabrinde çevre düzenlemesi yapıldı.