24 Temmuz 2022 Pazar 19:49

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Gidirli Mahallesinde inşa edilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar İçme Suyu Arıtma Tesisinin Ak Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırımın katılımı devreye alındı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar İçme Suyu Arıtma Devreye Alındı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Gidirli Mahallesinde inşa edilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar İçme Suyu Arıtma Tesisinin Ak Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımı devreye alındı.

Tesisin devreye alınması için düzenlenen törene Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar İçme Suyu Arıtma Tesisinin Ak Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ali İnci, Ak Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Yusuf Ziya Yılmaz, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekil Nihat Soğuk, Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, çevre ilçelerin Belediye Başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışı gerçekleştirecek olan Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı, Ak Parti Genel Başkan Vekili ve Türk Devletler Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım’ı tören alanında Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan ile protokol üyeleri karşıladılar.

Açılış töreninde konuşan SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık tesisin Havza ilçe merkezi ve 44 kırsal mahalleye hizmet vereceğini belirtti.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise tesisin 6 ay gibi bir sürede tamamlandığına dikkat çekerek; “Bu tesisin kazandırılmasında büyük emeği olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Genel Başkan Yardımcımız Numan Kurt’un katılımı ile temelini attığımız tesisimizin açılışının Ak Parti Genel Başkan Vekilimiz ve İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım ile yapmanın gururunu duyuyoruz. İlçemize hayırlı olsun.” Dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekil Nihat Soğuk ise Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir’in talimatları ile halka hizmet için gece gündüz demeden çalıştıklarını ifade etti.

Ak Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım tesisin bölgeye hayırlı olmasını dileyerek; “Bu millet yüz yıl önce Kurtuluş Savaşı verdi. O günden bu yanan bir çok badire atlattık. Bunların hepsini bu ülke için canlarını feda eden şehitlerimiz sayesinde oldu. Bu halk kadir şinas bir millettir. Bu tesise Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar’ın adının verilmesi bunun bir göstergesidir. 15 Temmuz’da bayrağımıza el uzatıldı. Cumhurbaşkanımızın çağrıları ile milletimizin dik duruşu ile bunu da atlattık. 2023 hedeflerimiz için 2023’te yeniden sandıklarda rekor kıracağız.” Dedi.

Konuşmaların ardından Ak Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Havza Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan tarafından Kılıç ve semaver hediye ettiler.

Yapılan dua ve kesilen kurdele ile Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Sayar İçme Suyu Arıtma Tesisi devreye alındı.

Yıldırım bir süre tesisi gezerek yetkililerden bilgiler aldı.

Ak Parti Genel Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım program sonrası Ilıca Mahallesinde buğday hasadı yapan Özgür Özcan’ın tarlasını ziyaret ederek burada Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Gençten hasat hakkında bilgiler aldı.

Yıldırım biçerdöver kullanarak buğday hasadı yaptı.