11 Kasım 2019 Pazartesi 12:49

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Geleceğe Nefes seferberliği kapsamında Havzada saat 11.11da bin 111 fidan toprakla buluştu.

Saat: 11.11’de 1111 Fidan Toprakla Buluştu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye genelinde gerçekleştirilecek “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında Havza’da saat 11.11’da bin 111 fidan toprakla buluştu.

Endonezya'ya ait olan "1 saat içinde en fazla fidan dikme" rekorunun kırılması için 11 milyon fidan dikiliyor Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türkiye genelinde gerçekleştirilecek “Geleceğe Nefes” seferberliği kapsamında Boyalıca Mahallesi Köy Üstü Mevkiinde Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ve Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’in katılımları saat 11.11’da bin 111 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz burada yapmış olduğu konuşmada gelecek nesillere bırakılabilecek en güzel miraslardan birinin yeşil bir Türkiye olduğunu belirterek; “Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak maksadıyla; Öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına, esnafından işçisine kısaca 7 den 77’ye toplumun bütün kesimleri ile birlikte 81 ilimizde aynı anda 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde ülke genelinde 11 milyon adet fidanı toprakla buluşturacağız.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise yatırımların en güzelinin geleceğe yapılan yatırımlar olduğunu belirterek; “ Birlikte diktiğimiz bu fidanlar büyüyecek, oksijen ve enerji üretecek. Gençlerimiz için, geleceğimiz için inşallah bu tip projeleri belediye olarak destekliyoruz. Desteklemeye de devam edeceğiz. Yeşil bir Havza için çalışıyoruz ve bu bağlamda belediye park ve bahçelerimizde çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz.” dedi.

Havza Orman İşletme Havza’da 6 adet lokasyon olan Boyalıca, Ersandık, Gidirli, Çakıralan, Hecinli ve Hacıbattal Mahallelerinde toplam 4 bin adet Karaçam ve Kuşburnu fidanlarını toprakla buluşturacağını belirterek; “. Yarımınızın teminatı olan çocuklarımıza daha yeşil bir Türkiye bırakmak için hep birlikte geleceğe nefes olalım” dedi.

Konuşmaların ardından Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, protokol üyeleri, öğrenciler, askerler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar hep birlikte 1111 karaçam fidanın dikimi gerçekleştirdiler.