31 Mart 2020 Salı 10:44

Çinde ortaya çıkan ve daha sonra dünyanın birçok ülkesine yayılan korona virüsü (Kovid-19) hastalığının bulaşma riskine karşı alınan tedbirler kapsamında ilçede Salı günleri açılan süt ve süt ürünleri pazarı ile sebze pazarı girişlerinde el dezenfektan noktaları oluşturuldu, Pazar esnafına uyarı levha dağıtıldı.

Pazar Yerlerinde Dezenfektan Noktası ve Zabıta Uygulaması Yapıldı

Çin'de ortaya çıkan ve daha sonra dünyanın birçok ülkesine yayılan korona virüsü (Kovid-19) hastalığının bulaşma riskine karşı alınan tedbirler kapsamında ilçede Salı günleri açılan süt ve süt ürünleri pazarı ile sebze pazarı girişlerinde el dezenfektan noktaları oluşturuldu, Pazar esnafına uyarı levha dağıtıldı.

Koronavirüs tehdidine karşı alınan önlemler kapsamında Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından süt ve süt ürünleri pazarı ile sebze pazarı girişlerinde4 adet el dezenfektan noktası oluşturdu.

Öte Yandan Havza Belediyesi Zabıta Ekiplerince Pazar yerlerinde denetim yapılarak tezgah aralarının mesafeleri kontrol edilerek bilgilendirme yapıldı. Zabıta ekipleri yapılan çalışmada Pazar esnafına vatandaşların sebzeleri seçmemeleri konusunda hassasiyet göstermeleri konusunda uyararak konu ile ilgili hazırlanan uyarcı levha dağıtarak tezgahların görünen yerlerine koymaları sağlandı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir salgın riskinin önüne geçmek için dezenfektan noktalarını oluşturduklarını, vatandaşlardan mecbur olmadıkça dışarı çıkmamalarını istedi.

Özdemir; “Halkımızdan ricamız yapılan uyarı ve ikazlara riayet etmeleri. Bizler gece ve gündüz halkımız için görevimizin başındayız. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalarımız kendi sağlıkları için sokağa çıkmasınlar. Bizler onların emrindeyiz.” Dedi.