Haberler

Kazanın 33. Yılında Futbol Şehitleri Havza'da Anıldı

20 Ocak 2022 Perşembe 13:52

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989da Havza ilçesinde geçirdiği kazanın 33. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

Kazanın 33. Yılında Futbol Şehitleri Havza'da Anıldı

Samsunspor kafilesinin 20 Ocak 1989'da Havza ilçesinde geçirdiği kazanın 33. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

Trafik kazasında hayatını kaybeden ve "futbol şehitleri" olarak Türk futbol tarihine adları geçen kırmızı-beyazlıların teknik direktörü Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomic ve şoför Asım Özkan, kazanın yaşandığı yerde anıldı.

Anma programına Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, Kavak Kaymakamı Ömer Saygılı, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Zeki Kurt, Havzalı Şirinler Grubu Başkanı Emre Aysan, Hak İş ve Hizmet İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, ve taraftarlar katıldı.

Grup adına açıklama yapan Aysan kaza günü ve sonrası yaşanalar hakkında bilgiler aktardı. Aysan,  30 yıl önceki kazada hayatlarını kaybedenlerin Samsun ve Türk sporunu büyük bir yasa boğduğunu kaydederek, “Şirinler Grubu olarak bu acı günümüzü unutmayacağımızı belirtir, hayatını kaybeden hocamız ve futbolcularımıza Allah’tan rahmet ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı dileriz. 1999 yılından bu yana bu programı burada düzenliyoruz. Ben ömrüm yetiğince her yıl 12.30’da buraya geleceğim. Önümüzdeki yıl toprağa değil Samsunspor anıta çelenk bırakmak istiyoruz. Burada bu kazayı unutturmayacak ve kazalara karşıda duyarlılık arttıracak bir anıt istiyoruz.” dedi.

Havza Kaymakamı Cengiz Nayman ise kazanın 33. Yıldönümü nedeni ile toplandıklarını belirterek; “ Bu gün Samsunspor futbolcularının 1989 yılında yaşadığı ve 33 önce yaşanan kazada hayatlarını kaybeden futbolcuların anılması için toplandık. İnşallah önümüzdeki yıl buraya yapılmasını planladığımız bir anıtla futbol şehitlerimiz daha güzel yad edeceğiz.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise, "Bu elim kazada hayatta kalan birçok oyuncu ve kafile üyesi de ciddi şekilde yaralandı veya sakat kaldı. Bu elim kazada vefat oyuncularımıza Allah'tan rahmet dilerim. İlçemiz tarihinde ve hafızlarımızda 20 Ocak 1989 tarihi bu acı olay ile hatırlatmaktadır. Havzalılar olarak her yıl kazanın yaşandığı yerde düzenlediğimiz anma programı ile Futbol Şehitlerimiz ve o kara günü her zaman anacağız.  Bizler her zaman Samsusporumuzun yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Allah’ım bir daha böyle acılar yaşatmasın. Samsunsporumuzun süper lige çıkacağı konusunda hiçbir şüphemiz yok, yollarında başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların dualar edilerek kaza yerine çiçek bırakıldı.

Samsunspor kafilesi, 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsüyle 20 Ocak 1989'da Malatyaspor ile oynanacak 1. Futbol Ligi müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs, 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpışmıştı. Samsunsporlu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybetmişti.

Kazanın 33. Yılında Futbol Şehitleri Havza'da Anıldı
Kazanın 33. Yılında Futbol Şehitleri Havza'da Anıldı
Kazanın 33. Yılında Futbol Şehitleri Havza'da Anıldı
Kazanın 33. Yılında Futbol Şehitleri Havza'da Anıldı