5 Kasım 2019 Salı 14:41

Havza Belediyesi tarafından pırtı ve giyim pazarında tezgah açan esnafa çöp poşeti dağıtıldı.

Havza’da Pırtı Pazar Esnafına Çöp Poşeti Dağıtıldı

Havza Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Zabıta Müdürlüğünün desteği ile yürüttüğü poşet dağıtımı kapsamında Temizlik Hizmetleri Müdürü Zeki Kurt ve Zabıta Müdürü Erhan Demir tarafından ilçede Salı günleri kurulan pırtı ve giyim pazarında esnafa çöp poşeti dağıtımı gerçekleştirildi.

Sabahın erken saatlerinde tezgahlarını açan pazarcı esnafına çöp poşeti dağıtılan uygulamada esnaflara çöplerini ve ambalaj atıklarını çöp poşetlerine koymaları istenerek çevreye duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yapılan uyarıda özellikle pazarın dağılmasının ardından Pazar alanında biriken ambalaj atıklarının rüzgar ile dağıldığı ve daha fazla alanı kirlettiği belirtilerek Pazar esnafının bu konuda hassasiyet göstermeleri istendi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir hedeflerinin daha temiz pazar yerleri ve Havza olduğunu belirterek; ““ Havza bizim evimiz. Evimizi temiz tutmakta bizim elimizde. Her hafta Salı kurulan pazarın ardından burada bir sürü kalıntı oluyor. Pazara gelen pazar esnafımız burayı temiz bulmak istiyor haliyle. Giderken temiz bırakma alışkanlığını da kazanmamız gerekiyor. Kirletmezsek temizlemeye gerekte kalmayacaktır” dedi.