19 Mayıs 2020 Salı 15:50

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge kapsamında, aralarında Samsunun da bulunduğu 14 büyükşehir ile Zonguldakta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde boş kalan sokaklarda Havza Belediyesi tarafından ilaçlama ve denetimlere aralıksız devam edildi. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Havzada kısıtlama kararına halkın büyük oranda uyduğu belirterek Havzalılara teşekkür etti.

Havza’da Kısıtlamanın Son Gününde Başkan Özdemir’den Teşekkür

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge kapsamında, aralarında Samsun'un da bulunduğu 14 büyükşehir ile Zonguldak'ta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasının son gününde boş kalan sokaklarda Havza Belediyesi tarafından ilaçlama ve denetimlere aralıksız devam edildi. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Havza’da kısıtlama kararına halkın büyük oranda uyduğu belirterek Havzalılara teşekkür etti.

Havza Belediyesi çalışmaları kapsamında Temizlik İşleri Müdürü Zeki Kurt’un koordinesinde  sokakların boş kalması üzerine Memduhiye ve Sondaj Mahallelerinde ot ilaçlaması yapıldı.

Öte yandan Zabıta Müdürü Erhan Demir’in koordinesinde Zabıta ekiplerinin yürüttüğü denetim çalışmalarında ramazan pidesi satışı yapan araçlar, market, manav ve tatlı satışı yapılan işyerleri denetledi. Yapılan denetimlerde ürünlerin son kullanım tarihleri kontrol edilirken, manav ve marketlerin saat 16.00’da kapatılması, maske ve eldiven kullanımı gibi konularda uyarılarda bulunuldu.

Veteriner Hizmetleri birimi tarafından da belirli noktalarda sokak hayvanları besleme noktaları oluşturularak mama ve su bırakıldı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir yapmış olduğu açıklamada sokağa çıkma yasağına Havza genelinde uyulduğunu ifade ederek;  “Halkımıza evlerinde kaldıkları için teşekkür ediyorum. Temizlik işlerimiz ile Zabıta Müdürlüğümüz çalışmalarına ve denetimlerine aralıksız devam edecek. Unutmayalım yapılan her şey halkımızın sağlığı için. Havza'da sokağa çıkma yasağına uyma oranı oldukça yüksek. Teşekkürler Havza. Bu vesile ile tüm halkımızın Kadir Gecesini kutlar, Kadir Gecesinin İslam alemi ve milletimize hayırlar getirmesini temi ederim. Yine bu mübarek günde 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan ve Milli Mücadeleyi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için canlarından geçmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ebediyete intikal etmiş gazilerimize ailelerine sabırlar, hayattaki gazilerimize sağlıklı uzun ömürler dilerim.” dedi.