12 Mayıs 2020 Salı 16:00

Havza Belediyesi, yeni tip korona virüsü salgını dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında çocuk parklarında dezenfeksiyon çalışması yapıldı.

Havza'da Çocuk Parkları Dezenfekte Edildi

Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü dezenfeksiyon ekibi tarafından  ilçe merkezindeki bütün çocuk parklarını dezenfekte etti.65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı çocuk ve gençlerin haftanın belli günleri belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılmasının ardından bu kişilerin kullanacakları kamusal alanlarda Havza Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar da hız kazandı.

Sokağa çıkma kısıtlamaları ile ilgili yeni düzenlemelere göre  14 yaş ve altı çocuklarımız 13 Mayıs Çarşamba günü 11.00-15.00 saatleri arasında sokağa çıkma izni verilmesi üzerine ilk olarak temizlikleri yapıldı.

Daha sonra ise Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü dezenfeksiyon ekibi tarafından salgın nedeniyle uzun süredir evlerinden çıkamayan çocuklar için ilçe merkezindeki 23  çocuk parkında dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir çocukların ülkenin geleceği olduğunu ifade ederek; “ "Çocuklarımız bizim için her şeyden önemli. Onların sağlığını korumak her zaman birinci önceliğimiz. Haftalardır evlerinde kapalı kalan yavrularımızın bu durumdan etkilenmemeleri mümkün değildi. Nitekim Sağlık Bakanlığımız çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı açısından haftanın belli gün ve saatlerinde de olsa sokağa çıkma izni getirdi. Biz de Çarşamba günü çocuklarımızın güvenle kullanabilmeleri, gönüllerince eğlenebilmeleri için bütün çocuk parklarımızda dezenfeksiyon çalışması yaptık.  Sokağa çıkmalarına izin verilecek olan çocuklarımızın güvenliği ve selameti için bütün parklarımızda yeniden ve daha detaylı bir çalışma gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte çocuklarımızın sokağa çıkmalarına izin verilen günlerden önce yine aynı titizlikle parklarımızı arındıracağız” dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir çocukların fazla kalabalık ortamlarda bulundurulmaması konusuna dikkat etmeleri gerektiği konusunda anne ve babalara uyarılarda bulunarak; “Parklarda da sosyal mesafe kurallarına uymaya devam etmeliyiz. Dezenfeksiyon çalışması salgın tehdidinden korunmak için bu tek başına yeterli değil. Çocuklarımızdan ve anne babalardan ricamız, parklarımızda da sosyal mesafe kurallarına uymaları, temastan kaçınmaları ve kişisel hijyen ve izolasyonlarına dikkat etmeleridir. Biz kurum olarak hassasiyetle çalışmalarımızı yürütüyoruz, vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın da aynı hassasiyeti göstereceğinden şüphem yok” dedi.