10 Nisan 2021 Cumartesi 16:41

Havzada Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında bin 750 dekar arazide yetiştirilmek üzere 7 bin 700 kilogram silajlık mısır, yonca, yem bezelyesi ve korunga tohumluğu dağıtıldı.

Havza’da Çiftçiye Yem Bitikleri Tohumu Dağıtıldı

Havza’da Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında bin 750 dekar arazide yetiştirilmek üzere 7 bin 700 kilogram silajlık mısır, yonca, yem bezelyesi ve korunga tohumluğu dağıtıldı.

Havza Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen tohumluk dağıtım programında yüzde 75 Tarım ve Orman Bakanlığı destekli olarak çiftçilere dağıtıldı.

Programda konuşan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam Havza’da yaklaşık 30 bin büyükbaş 25 bin adette küçükbaş hayvan varlığı olduğunu belirterek; “ Havza’da 147 bin ton gibi kaba yem ihtiyacımız var. Havza’da mera ıslah çalışmalarımızı büyük ölçüde tamamlandık ve çalışmalarımız devam ediyor. “ dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise tohum dağıtımının önemli çalışmanın başlangıcı olduğunu belirterek; “ İlçemizdeki sulama sıkıntılarının giderilmesi ve sulanabilir alanları arttırarak yem bitkileri ekim sahalarının genişlemesi ile hayvancılık daha da gelişecektir. Havza Belediyesi olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız ve ihtiyaçları için destek olmaya devam edeceğiz.”dedi.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ise pandemide her şeyden kısıntı yapıldığını belirterek; “ Salgın tüm insanların yaşantılarını sınırlandırdı. Tek bir ihtiyaç vardı beslenme. Salgında tek beslenme ihtiyacı kısıtlanmadı. Bu zor dönemde tarım ve hayvancılık sektörünün ne kadar önemli olduğunu anladık. Biz üretmekten, çalışmaktan vazgeçmeyelim. “ dedi.

Konuşmaların ardından çiftçilere Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve diğer katılımcılar tarafından yem bitkileri tohumlukları dağıtıldı.

Programa Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, siyasi parti temsilcileri, Ziraat Odası ve birlik temsilcileri, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar İlkadım Ziraat Odası Başkanı Samsun Ziraat Odaları Koordinatörü Hasan Tütüncü katıldılar.

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam program sonrası İlk Kıvılcım 1919 – ∞ Havza Kadın Üretim Kooperatifini ziyaret ettiler.