23 Nisan 2020 Perşembe 23:12

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisini açılışının 100. Yılı kutlamaları kapsamında Havzada vatandaşlar bayrakları ile balkonlarda İstiklal Marşı okudular. Havza Belediye Başkanı Özdemir kutlamaya Havza Belediyesi önünde katıldı.

Havza’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisini açılışının 100. Yılı kutlamaları kapsamında Havza’da vatandaşlar bayrakları ile balkonlarda İstiklal Marşı okudular. Havza Belediye Başkanı Özdemir kutlamaya Havza Belediyesi önünde katıldı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’de Havza İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, Havza Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Cafer Uzun, Havza Belediyesi çalışanları ile beraber ellerinde bayraklar ile İstiklal Marşı okudu.

Havza Belediye Başkanı Özdemir “Temellerinin Havza’da atıldığı Cumhuriyetimizin simgesi Milletimizin iradesinin ve egemenliğinin en güçlü sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. yaşını idrak ettiğimiz bugün balkonlarından ve pencerelerinden bu coşkuya katılan tüm Havzalı hemşerilerime teşekkür ederim. Bu yıl pandemi nedeni ile meydanlarda ve bayram alanları çocuksuz kaldı. 100 yıl önce emperyalistlerin işgal etmeye yeltendiği vatanımızı nasıl dayanışma içerisinde muhafaza edip istiklal ve bağımsızlığımızı koruduysak yine aynı dayanışma ruhu içerisinde korona virüsü salgını ile mücadele edeceğimize ve yeneceğiz. İnşallah bir daha ki yıl yine tüm dünya çocukları ile birlikte 23 Nisan’ı kutlayacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 100. Yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”dedi.

Özdemir ve beraberindekiler daha sonra balkonlar bulunan vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Özdemir ve beraberindekiler daha sonra Havza İlçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek burada görevi polislerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutladılar.

Havza'da vatandaşlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yılını evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden saat 21:00'da ay yıldızlı bayraklar eşliğinde İstiklal Marşını okuyarak kutladı.

Balkonlarına çocuklarıyla birlikte çıkan vatandaşlar gönüllerince 23 Nisan coşkusunu yaşadılar.