10 Nisan 2020 Cuma 14:14

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tarafından yürütülen Çevre Kirliliğinin Giderilmesi projesi kapsamında başvurusu kabul edilen Havza Belediyesine 100 adet çöp konteynırı geldi.

Havza Belediyesine 100 Adet Çöp Konteynırı Geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına tarafından yürütülen kovit 19 salgını ile mücadele ve sıfır atık çalışmalarında kullanılmak üzere Çevre Kirliliğinin Giderilmesi projesi kapsamında yapmış olduğu başvurusu kabul edilen Havza Belediyesine 100 adet çöp 770 litrelik konteynırı geldi.

Gelen çöp konteynırlarını inceleyen Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Temizlik İşleri Müdürü Zeki Kurt’tan bilgiler aldı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir gelen çöp konteynırlarının hızlı bir şekilde ilçe merkezinde kullanılmaya başladığını ifade ederek; “Kovit 19 salgını nedeni ile halkımızın evde kalma süresi uzadı. Buna bağlı olarak ta evsel atıklarda artış gözlenmekte. Oluşabilecek çevre kirliliğini önlemek ve halk sağlığının korunması açısından başvurumuz üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığından temin ettiğimiz bu konteynırlar elimizi güçlendirdi. Teslim aldığımız konteynırlar ile mevcut konteynırlarımıza takviye yapılmak.” Dedi.

Başkan Özdemir gelen konteynırların bir kısmının ise Sıfır Atık projesi kapsamında yeni oluşturulacak geri dönüşüm noktalarında değerlendirileceğini belirterek; “ İlçe halkımız adına Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi.