10 Nisan 2020 Cuma 15:16

Havza Belediyesi, corona virüsü salgınıyla birlikte kullanımı artan eldiven ve maske gibi tıbbı atıkların halk sağlığına zarar vermeden atılması için özel atık kutuları yerleştirdi.

Havza Belediyesinden Maske ve Eldiven İçin Atık Kutusu

Havza Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından “Tıbbi atık” olarak değerlendirilen ve salgın nedeniyle kullanımı artan maske ve eldivenlerin atılması-toplanması için özel atık kutuları halkın yoğun olduğu alanlara ve kamu binalarına yerleştirildi.

Çalışmaları denetleyen Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir Havza Belediyesi olarak kamusal açık ve kapalı alanlarda temizlik ve dezenfektasyon çalışmalarını aralıksız sürdürüldüğünü, halk sağlığının korunmasına yönelik, çalışmalara devam edildiğini belirterek; “Kullandığımız maske ve eldivenleri gelişigüzel atarak kendimize hijyen sağlarken, başkasını riske atmamalıyız. Bunun önüne geçilmek üzere meydan, cadde ve kamu kurumlarına kullanılmış eldiven ve maskeler için özel atık kutuları yerleştirdik. Atılan koruyucu malzemelere hem sağlık için tehdit oluştururken hem de çevre kirliliğine sebebiyet vermesi. ”Halkımızdan ricamız kullandıkları maske ve eldivenleri özel atık kutularına atmaları.”dedi.

Havza Halk Eğitim Merkezinden bin 500 maske teslim alındı

Havza Halk Eğitimi Merkezi tarafından Havza Belediyesi ile başlatılan maske üretimi çalışması kapsamında üretilen bin 500 adet maske Havza Belediyesine teslim edildi.