18 Nisan 2020 Cumartesi 17:24

Havzada, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında iki gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından sokaklar boş kaldı. Havza Belediyesi yasağın ilk günü çalışmalarına ar vermeden devam etti.

Havza Belediyesi Çalışmaları

Havza'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında iki gün uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasının ardından sokaklar boş kaldı. Havza Belediyesi yasağın ilk günü çalışmalarına ar vermeden devam etti.

Sokağa çıkma yasağının başlaması ile birlikte boş kalan sokaklarda Havza Belediyesi tarafından Kaplıcalar mevkii, Mehmetçik Meydanı ve 25 Mayıs Mahallesinde dezenfeksiyon çalışmaları yapıldı. Ayrıca çöp konteynırları da yıkandı.

Havza Belediyesi Zabıta Ekiplerince ilçe genelinde ekmek satışı yapanları denetleyerek genel hijyen kurallarına uymaları maske ve eldiven takmaları ve vatandaşın mağdur olmaması için sık sık servis yapılması konusunda uyarılarda bulunuldu.

Veteriner Hizmetleri birimi tarafından sokağa çıkma yasağı süresinde sokak hayvanları için belirli noktalarda sokak hayvanları besleme noktaları oluşturularak buralara mama ve su bırakıldı.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir yapmış olduğu açıklamada Havza’da halkın sokağa çıkma yasağı süresinde mağdur olmaması için çalışmalara ara verilmeden devam edildiğini belirterek; “Bu süreçte belediyemizin ilgili birimleri halkımızın mağdur olmaması için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz 24 saat esası üzerinden çalışmakta. Yine sokak hayvanlarımız için Veteriner Hizmetleri birimimiz tarafından ilçemizde belirli noktalara mama bırakıldı. Unutmayalım yapılan her şey halkımızın sağlığı için. Havza’da sokağa çıkma yasağına uyma oranı oldukça yüksek. Gözlemlediğimiz kadar Havza yasağa uymakta. Bundan ötürü halkımıza teşekkür ederim. ” Dedi.