13 Ekim 2021 Çarşamba 15:30

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir kuşburnu marmeladı ve şeker pancarı pekmezi üretimi yapan imalathaneyi ziyaret etti.

Havza Belediye Başkanı Özdemir'den İşyeri Ziyareti

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir İnönü Mahallesinde kuşburnu marmeladı ve şeker pancarı pekmezi üretimi yapan Ümmet ve Kezban Aktaş çiftini imalathanelerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bir süre kuşburnu marmeladı ve şeker pancarı pekmezi üretimi hakkında Ümmet ve Kezban Aktaş çiftinden bilgiler alan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “İlçemizde özelikle kırsal mahallelerimizde bolca üretilen ve kış aylarında tüketilen her iki üründe doğal ve katkısız olması nedeni ile sağlık açısından oldukça önemli. Özellikle mahallelerimizde bayanlar tarafından geleneksel yönetmeler ile üretilmekte. Bir çok kişi bu ürünlere rağbet gösteriyor. Kuşburnu marmeladı ve şeker pancarı pekmezi üretimini arttırarak ilçe ekonomisine katkı sunması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Onur konuğu olduğumuz 6. Samsun Tarım Fuar’ında halkımıza hediye olarak dağıttığımız şeker pancarı pekmezine halkımızın gösterdiği rağbet Havzanın bu pazarda söz sahibi olacağının göstergesidir.” Dedi.