Haberler

Başkan Özdemir Samut Dede Hıdırellez Şenliğine Davet Edildi

25 Nisan 2022 Pazartesi 15:28

Şeyhler Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaygusuz ve beraberindekiler Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemiri ziyaret ederek 7 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Samut Dede Hıdırellez Festivali hazırlıkları bilgiler vererek festival davetiyesini kendisine teslim etti.

Başkan Özdemir Samut Dede Hıdırellez Şenliğine Davet Edildi

Şeyhler Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaygusuz ve beraberindekiler Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’i ziyaret ederek 7 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Samut Dede Hıdırellez Festivali hazırlıkları bilgiler vererek festival davetiyesini kendisine teslim etti.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’i makamında ziyaret eden Şeyhler Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaygusuz ve beraberindekiler Şeyhler Mahallesi Samut Dede mevkiinde yaklaşık 450 yıldır düzenlenen Samut Dede Hıdırellez Festivali ve festival hazırlıkları hakkında bilgiler vererek festival davetiyesini Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir’e teslim ettiler.

Güngör,  yaptıkları araştırmalar neticesinde Samut Dede Hıdırellez Festivali'nin tarihinin yaklaşık 450 yıllık bir geçmişe dayandığını ve bölge halkı tarafından bu geleneğin yaşatılmaya çalışıldığını belirterek;” Son yıllarda Havza ve Kavak Belediyelerimizin festivalimizi sahiplenmesi ile daha geniş katılımlı geleneğimizi yaşatma imkanı bulduk. Pandemi nedeni ile ara vermiş olduğumuz ve bu yıl 7 Mayıs Cumartesi günü geleneksel Samut Dede Hıdırellez Şenliğine tüm halkımızı davet ediyorum.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise, Şeyhler Mahallesi Samut Dede mevkiinde düzenlenen festivalin Havza ile Kavak'ın ortak değeri olduğunu belirterek; “İnşallah bu ortak değerlerimize elimizden gelen desteği vereceğiz. Yaklaşık 450 yıllık geçmişi olan geleneği yaşatmak için emek gösteren herkese teşekkür ederim. Pandemi nedeni ile 2 yıldır sosyal aktivitelerden uzak kalan halkımız için bu tür etkinlikler stres atmak adına önemli. Sizlere ve komitenize davetinizden ötürü teşekkür ederim.” dedi.