18 Mart 2022 Cuma 10:58

Havzada 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

8 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü

Havza'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

İlk Kıvılcım Şehitlik Anıtı'nda düzenlenen programa, Şehitlik Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törende Şehitlik Anıtı'na konulan çelenklerden sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ise Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat tarafından yapıldı.

Saat burada yaptığı konuşmada, “Bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz. Mehmetçik, Çanakkale'de Türk'ün gücünü tüm dosta düşmana göstererek bir destan yazmıştır. Çanakkale ruhunun halen ilçemizde yaşadığını en güzel örnekleri, dün Kore’de, Kıbrıs’ta, günümüzde terörler mücadelede, 15 Temmuz Gecesi, Zeytin Dalı Hareketinde kendini göstermektedir. ”dedi.

Törenin ardından ilçe mezarlığına geçilerek burada Kuran-ı Kerim tivaleti okunarak şehitler için dua edildi.

İlçe Müftüsü Mehmet Nurlu Tarafından yapılan duanın ardından katılımcılar tarafından şehit mezarları ziyaret edilerek çiçekler bırakıldı.

Törene, Havza Kaymakamı Cengiz Nayman, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek,  Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Garnizon Komutanı Personel Asteğmen Ömer Faruk Altay, Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Özkan Parlak, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Mustafa Balcı,  Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat ve protokol üyeleri katıldı.